Alpon Parket

Onderhoudsartikelen

Hoe houd je je vloer dan zo lang mogelijk als nieuw?​

Over het algemeen is het onderhoud te verdelen in dagelijks onderhoud en periodiek onderhoud. Met dagelijks onderhoud bedoelen we regelmatig stofzuigen of vegen. Daar hoort ook bij regelmatig dweilen en je vloer voorzien van polish, zeep of cleaner. De vloerspecialisten van Alpon Parket adviseren je graag welk onderhoudsproduct voor jouw vloer geschikt is en hoe je dit het beste kunt gebruiken.
Alpon-Parket-Dordrecht-249
Alpon-Parket-Dordrecht-251

Hoe verzorg ik mijn vloer?

De verzorging van je vloer hangt af van welke vloer je hebt. En ook de afwerking speelt een rol. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer met lak? Dan gebruik je andere onderhoudsmiddelen dan bij olie. Ook hoe vaak je je vloer moet onderhouden verschilt per type vloer, én per afwerking. Een laminaat of PVC vloer heeft bijvoorbeeld ander onderhoud nodig dan een houten geoliede vloer. En dan speelt ook nog mee hoe je op de vloer leeft. Bijvoorbeeld of je kinderen en/of huisdieren hebt..

Is je vloer toe aan een opknapbeurt, maar heb je geen tijd of zin om hier zelf mee aan de slag te gaan?​

Bij Alpon Parket helpen we je graag. Onze zeer ervaren vakmensen laten jouw vloer er weer als nieuw uitzien. Wij komen bij je langs om je te adviseren over de mogelijkheden. Het enige wat je hoeft te doen, is contact opnemen. Wij komen vrijblijvend bij u langs om de vloer te inspecteren en u te voorzien van een advies en of prijsopgave.

Alpon-Parket-Dordrecht-252
Alpon-Parket-Dordrecht-4K9A4545

Meestgestelde vragen

Regelmatig onderhoud van je vloer is essentieel om de duurzaamheid en uitstraling ervan te behouden. Door je vloer goed te onderhouden, voorkom je slijtage, krassen en vlekken, waardoor de levensduur wordt verlengd en je vloer er altijd schoon en verzorgd uitziet.

De frequentie van het schoonmaken van je vloer hangt af van het type vloer en de mate van gebruik. Over het algemeen wordt aanbevolen om je vloer wekelijks te stofzuigen of te vegen en indien nodig af te nemen met een vochtige doek. Hoog belopen gebieden of vloeren in een druk huishouden kunnen mogelijk vaker reiniging nodig hebben.

Houten vloeren kunnen het beste worden onderhouden door regelmatig te stofzuigen of te vegen om vuil en stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van natte dweilen, omdat overmatig water de vloer kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een licht vochtige doek met een speciale houtreiniger voor periodieke reiniging. Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen te voorkomen en overweeg om het hout om de paar jaar opnieuw af te werken om de beschermende laag te vernieuwen.

Om krassen en beschadigingen aan je vloer te voorkomen, gebruik je viltjes of rubberen doppen onder meubelpoten om schuren te verminderen. Plaats deuropeners bij deuren om te voorkomen dat ze tegen de vloer slaan. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen op de vloer en til in plaats daarvan zware objecten op om ze te verplaatsen.

Zien wij u binnenkort?

Wij nodigen u van harte uit in onze showroom om onder het genot van een kopje koffie op zoek te gaan naar uw droomvloer.

Showroom

Magazijn