Alpon Parket

Over Ons

Alpon-Parket-Dordrecht-4K9A4530

Méér dan alleen houten vloeren

Volgend jaar bestaat Alpon Parket 70 jaar. Het familiebedrijf aan de Blekersdijk is een begrip op het gebied van houten vloeren. Inmiddels bestaat het assortiment uit méér dan alleen houten vloeren. De kwaliteitsproducten, het deskundig advies en de service zijn altijd gebleven.

Duurzaam ondernemen

“Mijn ouders komen uit Rotterdam, zij hebben het bedrijf in 1986 overgenomen en zijn toen verhuisd naar Dordrecht”, begint eigenaar Arthur Sonnevelt (55). Arthur groeide letterlijk op tussen het hout, want daarvoor zat zijn vader al 18 jaar in het hout en ook zijn moeder werkte in de zaak. Arthur kwam in 1989 in de zaak en heeft alles in de praktijk geleerd. in 1994 is Jan van Os (61) erbij gekomen. Sinds vijf jaar werkt ook zoon Ian (28), als derde generatie, in de zaak. Maar ook hij loopt al langer mee: “In de schoolvakanties hielp ik de jongens altijd al met sjouwen.”

Duurzame vloeren zoals Bamboe en Kurk

De naam Alpon is ontstaan doordat oprichter Ad Luiten zijn initialen samenvoegde met ‘Parket Onderneming’. Naast houten vloeren verkoopt Alpon Parket tegenwoordig ook vloeren van bamboe, kurk, laminaat en pvc. De houten vloeren zijn allemaal FSC-gekeurd. “Vooral de vloeren van bamboe en kurk zijn heel duurzaam”, vertelt Arthur. “Bamboe wordt gekweekt op speciale plantages en groeit heel snel. Kurk wordt gemaakt van boomschors die van de boom wordt geschild, de schors groeit weer aan en kan na negen jaar weer geschild worden. Bovendien is kurk een product dat super isoleert.” Jan vult aan: “En we kunnen het in verschillende kleuren en patronen leveren, zelfs visgraat.”

Alpon-Parket-Dordrecht-249
Alpon-Parket-Dordrecht-251

Combineren met vloerverwarming

“Er zijn veel meer producten mogelijk met vloerverwarming dan veel mensen denken”, vertelt Arthur. “Kurk is bijvoorbeeld ook geschikt, het duurt weliswaar langer voordat het warm is, maar kurk houdt de warmte ook langer vast.” Ian: “Ook een houten vloer is mogelijk met vloerverwarming, want tegenwoordig zijn de houten vloeren gelaagd, daardoor komt de warmte er makkelijker doorheen. En gelaagd hout werkt minder dan massief hout.”

Onze service gaat verder dan je zou verwachten

Een vaste ploeg van ervaren parketteurs legt de vloeren, maar Alpon levert ook ongelegde vloeren. “Ook dan komen we netjes inmeten en denken we mee”, licht Jan toe. Natuurlijk krijgen klanten deskundig advies mee voor het onderhoud; in de winkel zijn diverse onderhoudsmiddelen te koop, indien gewenst doet Alpon het onderhoud. Ook voor renovaties van vloeren, waaronder traprenovaties, kun je bij Alpon terecht.
De vloeren van Alpon Parket worden gewaardeerd. Arthur: “We hebben klanten die al bij mijn vader hun eerste vloer kochten en ook de kinderen van onze klanten komen hier.”

Alpon-Parket-Dordrecht-249